ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ЕЛЕКТРОНИАДА 2020

Четвъртък, 27 Февруари 2020 |  ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" - Русе Новини

Нашите ученици  получиха сертификати за постигнати отлични резултати и награди от организаторите и спонсорите на второто младежко състезание ЕЛЕКТРОНИАДА 2020.То се проведе в Русенския университет „Ангел Кънчев" и е насочено към ученици от гимназиалния курс, проявяващи интерес към електрониката и програмирането.В състезанието участваха 16 отбора, сформирани от по трима участници, от градовете Бургас, Варна, Гоце Делчев, Плевен, Русе и Шумен.

Ние  участвахме с два отбора:  I-ви отбор в състав – Атила Панджар (11 клас) и Кристиян Статев (11 клас) Кристиян Георгиев(12 клас)и II-ри отбор – Мариян Луков(9 клас),  Сейхан Кавказов(9 клас )и Йордан Славов(11 клас) , ученици  на професионалната гимназия.Ръководител на отборите - инж. Даниела Ненова. В изключително оспорваната надпревара и двата отбора се представиха успешно и демонстрираха работещи електронни схеми.
ЕЛЕКТРОНИАДА 2020 се проведе в два състезателни кръга – теоретичен и приложен, с общо времетраене 3 астрономически часа.В теоретичния кръг участниците показаха своите знания, свързани с електрониката и физиката, като отговаряха на две серии по десет въпроса за регламентирано време.
В приложния кръг участниците преминаха през четири етапа с конкретни задачи – изработиха електронна схема, създадоха алгоритъм за работа и програма за подготвената система, базирана на Arduino UNO, тестваха и демонстрираха пред журито работоспособността на изработената електронна схема, показаха умения да измерват и документират изходни параметри.
Наградният фонд на състезанието ЕЛЕКТРОНИАДА 2020 бе осигурен от Русенския университет „Ангел Кънчев" и от водещите фирми в областта на електрониката.Подготовката на учениците се извършва в клуба по „Роботика и 3D принтиране“.

 

ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" - РусеНовиниОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ЕЛЕКТРОНИАДА 2020

Техникум по електротехника гр. Русе, днес ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" гр. Русе е с 50 годишна история, успехи и традиции в професионалното образование.

Ученици от гимназията участват в олимпиади, конкурси, рецитали, спортни турнири и се класират на престижни места.

Карта на Русе