НП "Обучение за ИТ кариера"

 

                                                       НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ОБУЧЕНИЕ ЗА ИТ КАРИЕРА“

 

Образователен център РУСЕ – гр. Русе – към Професионална гимназия   по  електротехника и електроника „Апостол Артаудов“, гр. Русе и Русенски университет „Ангел Кънчев“

 

 

 

 НП „Обучение за ИТ кариера“

 

През учебната 2017-2018г. започна обучението по  Национална програма „Обучение за ИТ кариера“ за ученици по професия „Приложен програмист“, като в него се включиха ученици, които в момента са в 10 клас.

Обучението по този проект продължава 3 години и ще следва учебния план и програма в ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ: 481 „КОМПЮТЪРНИ НАУКИ“, ПРОФЕСИЯ: 481030 „ПРИЛОЖЕН ПРОГРАМИСТ”, В 12-и клас учениците полагат държавен изпит, като получават удостоверения за професионална квалификация –приложен програмист.

В страната са обособени 5 обучителни центъра, един от които е Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ – гр. Русе, която има отговорността да организира информационната кампания и провеждането на обучението, съвместно с РУ „Ангел Кънчев“ и фирми от ИТ бизнеса. Регионалният център в Русе обучава ученици от област Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново и Габрово.

През тази учебна година са сформирани 2 групи в град Русе и по една група в гр. Разград и гр. Горна Оряховица.

Обучението  се провежда по график в почивните дни и ваканциите от учители, преподаватели от РУ „Ангел Кънчев“, гостуващи лектори и специалисти от ИТ сектора. През пролетната и лятната ваканция обучението продължава под формата на школа, като всички ученици ще бъдат в Русе.

През новата 2018-2019 учебна година ще стартира втори випуск по НП „Обучение за ИТ кариера“ за бъдещите десетокласници. ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ ще организира обучението в областните градове на североизточна България. При достатъчно голям брой кандидати, обучението ще се провежда в съоветното населено място. За пътуващите до гр. Русе се осигурява нощувка, храна и транспорт.

За въпроси, свързани с условията за кандидатстване, правилата и подбора пишете на e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.и следете информацията в сайта на ПГЕЕ : www.electroschool.comи на платформата на проекта :  https://it-kariera.mon.bg/e-learning/

Техникум по електротехника гр. Русе, днес ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" гр. Русе е с 50 годишна история, успехи и традиции в професионалното образование.

Ученици от гимназията участват в олимпиади, конкурси, рецитали, спортни турнири и се класират на престижни места.

Карта на Русе