СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА "МОГА И ЗНАЯ КАК" - ПО ТРАДИЦИЯ И ПО ИЗВЪНРЕДНОСТ

Сряда, 10 Февруари 2021 |  ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" - Русе Новини

На 09.02.2021 г се проведе традиционното състезание по приложна електроника "Мога и зная как" със съдействието на фирма "Елимекс".

Макар и по традиция, тази година състезанието също носеше отпечатъка на епидемичната обстановка в страната. За участниците беше осигурена необходимата дистанция, индивидуални пакети с материали и инструменти и видеонаблюдение от страна на организаторите и оценителите.

Участие взеха общо осем ученици, като четири от тях се състезаваха в Първата възластова група ІХ-Х клас, а останалите - във Втора възрастова група ХІ-ХІІ клас.

В първата част от състезанието всички решаваха теоретичен тест, който момчетата от ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" решиха много бързо и без да се затрудняват.

Във втората част всеки един от тях трябваше да монтира елементите върху готова печатна платка за електронни устройства - светлинен макет на слънчевата система или бягаща вълна.

Участвалите ученици и техните учители с нетърпение очакват оценителите да проверят изпратените им тестове, монтираните платки и да изпратят резултатите с класирането отново от разстояние, разбира се.

  • Последни новини
  • Нови снимки
  • Видео клипове

НОВ МОДЕРНО ОБОРУДВАН КАБИНЕТ

  НОВ МОДЕРНО ОБОРУДВАН КАБИНЕТ ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ               В Деня на светите равноапост...

Четвъртък, 13 Май 2021

УЧИЛИЩНО СЪСТЕЗАНИЕ В НАВЕЧЕРИЕТО НА НАЦ…

            На 2 март 2021 г се проведе училищното състезание „Аз обичам България не защото е велика, а защото е моя родин...

Четвъртък, 04 Март 2021

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА …

На 09.02.2021 г се проведе традиционното състезание по приложна електроника "Мога и зная как" със съдействието на фирма "Елимекс". Макар и по традиция, тази година състезани...

Сряда, 10 Февруари 2021

ОБУЧЕНИЕ В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА

В изпълнение на Заповед № РД 01-677/25.11.2020 г на министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидемични мерки  относно разпространението на COVID-19 на територи...

Вторник, 10 Ноември 2020

Техникум по електротехника гр. Русе, днес ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" гр. Русе е с 50 годишна история, успехи и традиции в професионалното образование.

Ученици от гимназията участват в олимпиади, конкурси, рецитали, спортни турнири и се класират на престижни места.

Карта на Русе