Посланници на науката

Сряда, 23 Ноември 2022 |  ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" - Русе Новини

На 22.11.2022г. гости на 10.в клас, спец. „Приложно програмиране“, в час по Биология и здравно образование, бяха доц. д-р Румяна Додова от Център по молекулна медицина към Медицински университет - София, представители на Търговска камара – Русе, г-жа Добромира Василева – старши учител по География и икономика и Биология и здравно образование и г-жа Стефка Мънгова – директор на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ - Русе.

Училището ни бе едно от селектираните от МОН  за  част от визитите  “Посланици на науката” по проект SEARCH. Темата на лекцията бе: "Мястото на стъклото в съвременната генетика". Учениците от 10 „В“ клас имаха възможност да научат в по-задълбочен план за практическата насоченост на изучавания материал в училище. Успяха да се запознаят по-подробно с проекта „Геномът на Европа“, както и за начина, по който нашата държава ще допринесе за по сериозно внедряване на т.нар. персонализирана медицина.

 

Техникум по електротехника гр. Русе, днес ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" гр. Русе е с 60 годишна история, успехи и традиции в професионалното образование.

Ученици от гимназията участват в олимпиади, конкурси, рецитали, спортни турнири и се класират на престижни места.

Карта на Русе